Idenity Graphic
Despre noi
Catalog
Evenimente
Descriere magazin
contact

NOUTĂŢI

Adevărata comunitate


192 pagini

Evanghelia pentru viaţa reală


201 pagini

Măreşte-ţi credinţa


191 pagini

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ritmuri sacre

- RUTH HALEY BARTON

198 pagini

„Viaţa înseamnă mai mult decât ceea ce trăim majoritatea dintre noi. Această carte este un manual extraordinar care ne ajută să ne identificăm şi să ne urmăm dorinţele – pentru a ne apropia de Dumnezeu!”

Reggie Mc Neal, autorul cărţilor The Present Future şi A Work of Heart

„Tendinţa noastră naturală este de a ne forţa, de a ne strădui şi de a munci mai mult. Cu o voce prietenoasă, convingătoare şi frumoasă Ruth Haley Barton ne invită să ne ascultăm pulsul lăuntric care poate fi auzit doar atunci când facem tăcere în fiinţa noastră. Cărarea pe care suntem chemaţi să mergem este una pe care Ruth a umblat cu onestitate şi integritate. Rodul muncii ei este o chemare dulce de a înţelege că nu trebuie să ne hărţuim viaţa, nici să ne epuizăm inutil.”

Dan B. Allender, profesor la Mars Hill Graduate School şi autorul cărţii The Wounded Heart

Disciplinele spirituale ne deschid faţă de dragostea transformatoare a lui Dumnezeu şi faţă de schimbările pe care doar El le poate înfăptui în viaţa noastră. Inspirându-se din tradiţia monastică de stabilire a unei „reguli de viaţă” care asigură un cadru regulat pentru practicarea disciplinelor spirituale, această carte te va ajuta să înţelegi mai profund şapte discipline spirituale şi-ţi va oferi idei practice pentru a le integra în viaţa ta de zi cu zi. Fiecare capitol include exerciţii care te vor ajuta să-ţi începi practicile – atât la nivel individual, cât şi în contexul unui grup. Ultimul capitol pune toate elementele împreună într-un mod care te va ajuta să-ţi ordonezi viaţa pentru a avea parte de o transformare spirituală.

Alegerea de a-ţi stabili propriul ritm sacru este cea mai importantă alegere pe care o poţi face în viaţă.

Ruth Haley Barton este îndrumător şi învăţător spiritual instruit la Shalem Institute for Spiritual Formation. Este fondatoare şi preşedintă a Transformation Center şi autoare a mai multor cărţi şi materiale de formare spirituală, printre care Invitation to Solitude and Silence, Longing for More şi Strenghening the Soul of Your Leadership (toate publicate de InterVarsity Press).

Educată la Wheaton College şi Northern Baptist Theological Seminary, Ruth a slujit în echipele pastorale a mai multor biserici, inclusiv Willow Creek Community Church. Trăieşte împreună cu soţul ei Chris şi familia în zona Chicago.


Back to Top

-----------------------

O discuţie deschisă cu bărbaţii

- JAMES DOBSON

246 pagini

În această lucrare clasică despre rolurile biblice şi responsabilităţile bărbatului, dr. James Dobson prezintă principii eterne pe care le poţi folosi în calitate de soţ şi tată. O înţelegere mai profundă a perspectivei lui Dumnezeu cu privire la masculinitate te va ajuta să asiguri stabilitate şi conducere în căminul tău – şi în cele din urmă să te bucuri de beneficiile unei familii plăcute lui Dumnezeu:

• un sentiment al scopului divin în cămin

• o înţelegere mai clară a masculinităţii în lumea de azi

• o soţie care se simte sprijinită şi iubită

• copii care-L cunosc pe Dumnezeu şi au o imagine de sine sănătoasă

• un sistem financiar solid

• perioade semnificative de unitate şi încurajare reciprocă

Cartea aceasta este o resursă sănătoasă şi vrednică de încredere care ar trebui să nu lipsească din biblioteca niciunui bărbat.

Dr. James Dobson este gazda unui program radiofonic intitulat Discuţii de familie cu dr. James Dobson. Psiholog licenţiat şi consilier marital şi familial, este membru al American Association for Marriage and Family Therapy. Deţine un doctorat în dezvoltarea copilului primit de la Universitatea California de Sud. Este autorul a peste 50 de cărţi printre care Când Dumnezeu e de neînţeles, Îndrăzneşte să disciplinezi, Dragostea trebuie să fie puternică, Băieţii – cum să-i creştem, Fetele – cum să le creştem.

Dr. Dobson este căsătorit cu Shirley şi este tatăl a doi copii adulţi, Danae şi Ryan, precum şi bunicul lui Lincoln şi Luci Rose. Locuieşte în Colorado.


Back to Top

-----------------------

Avraam

- CHARLES R. SWINDOLL

287 pagini

Descoperă puterea credinţei!

Când derulăm istoria până în timpurile lui Avraam, vom întâlni oameni care au născocit superstiţii false pentru a explica inexplicabilul. Unii împăraţi puternici pretindeau că sunt zei şi construiau piramide uriaşe în încercarea de a obţine nemurirea. Din mulţimea de concepţii greşite, din acest amalgam de confuzie, se distinge un bărbat.

De ce, după mii de ani, încă mai discutăm despre credinţa acestui nomad? Chuck Swindoll răspunde acestei întrebări şi multor altora prin această biografie fascinantă şi pătrunzătoare care îţi va înviora propria-ţi credinţă.

Cultivă-ţi o încredere PUTERNICĂ în Dumnezeu!

Deşi călătoria spirituală a fiecărei persoane este unică, Avraam a luminat o cărare pentru noi toţi. La fel ca Avraam, şi noi

• ne confruntăm cu un viitor INCERT şi destinaţii nesigure în timp ce ne urmăm chemarea;

• suntem ispitiţi să o luăm înaintea lui Dumnezeu, încercând să rezolvăm problemele lumii şi ale noastre aşa cum considerăm noi de cuviinţă;

• NE LUPTĂM SĂ VEDEM cum Îşi ţine Dumnezeu promisiunile; şi

• suntem OBLIGAŢI să aşteptăm – chiar şi atunci când nu vrem să mai aşteptăm.

Charles R. Swindoll şi-a dedicat viaţa predării exacte şi practice a Cuvântului lui Dumnezeu şi a harului Său, dar şi aplicării lui. Cu o inimă de pastor, Chuck a slujit ca pastor senior unor congregaţii din Texas, Massachusetts şi California. Din 1998, a slujit ca fondator şi pastor senior al Bisericii Stonebriar Community din Frisco, Texas, însă numărul ascultătorilor lui Chuck s-a extins mult dincolo de membrii unei biserici locale. Insight for Living [Viziune pentru viaţă], un program important la radioul creştin din anul 1979, se transmite la cele mai importante staţii de radio creştine din lume, prezentând Evanghelia oamenilor în limbile pe care ei le pot înţelege. De asemenea, slujirea vastă a lui Chuck prin scrierea de cărţi a slujit Trupului lui Cristos din lumea întreagă, iar conducerea sa ca rector şi acum cancelar la Dallas Theological Seminary a ajutat la pregătirea şi echiparea pentru slujire a unei noi generaţii de bărbaţi şi femei. Chuck şi soţia sa, Cynthia, partenera sa de viaţă şi lucrare, au patru copii, zece nepoţi şi patru strănepoţi.


Back to Top

----------------------

Agenţii Apocalipsei

- DAVID JEREMIAH

271 pagini

CINE NE VA VESTI SOSIREA ULTIMELOR ZILE ALE PĂMÂNTULUI?

Oare trăim zilele din urmă? Dar dacă personajele prezentate în cartea Apocalipsa se desfăşoară în forţă azi? Şi dacă într-adevăr o fac, cum le putem recunoaşte?

În cartea Agenţii Apocalipsei, cunoscutul expert în profeţie dr. David Jeremiah face ceea ce niciun alt învăţător biblic n-a mai făcut până acum. El studiază cartea Apocalipsa prin lentilele personajelor sale principale: exilatul, martirii, cei 144 000, cei doi martori, balaurul, fiara care se ridică din pământ, fiara care se ridică din mare, Învingătorul, Împăratul şi Judecătorul.

Fiecare capitol începe cu o povestire bazată pe textele biblice ce reuşeşte să aducă profeţiile la viaţă ca niciodată până acum. Pe măsură ce dr. Jeremiah ne prezintă personajele în contextul epocilor şi rolurilor lor unice de la sfârşitul vremurilor, el ţese o pânză bogată a temperamentelor, motivaţiilor şi conspiraţiilor care vor grăbi venirea ultimelor zile ale pământului. Apoi autorul face un studiu detaliat numit „Adevărurile scripturale pe care se bazează povestirea”, în care analizează unele dintre cele mai dificile pasaje din carte, explicându-ne cum să le interpretăm şi – cel mai important – cum se aplică ele forţelor ostile ce acţionează azi în lume.

Scena e pregătită şi cortina e pe punctul de a fi trasă pentru ultimul act al pământului. Eşti pregătit?


Back to Top

----------------------

Antilopa din camera de zi

- MELANIE SHANKLE

223 pagini

Se spune despre căsnicie că e asemenea nebuniei, în sensul că ambele presupun angajament. Înţeleg foarte bine lucrul acesta.

Când te afli în acele prime etape aiuritoare ale întâlnirilor, nu te gândeşti ce greutăţi îţi va aduce viaţa. Sunteţi doar doi copii entuziaşti, convinşi că veţi fi cel mai fericit cuplu de pe pământ.

Credeţi-mă, oameni buni: „Da!” e uşor de spus. Mai dificili vor fi următorii cincizeci de ani.

Vor fi zile în care veţi simţi că niciodată nu v-aţi iubit mai mult. Dar vor fi şi zile pline de dezamăgire şi tăceri interminabile din cauză că nu vă veţi găsi cuvintele potrivite pentru a vă rezolva problemele.

Căsnicia poate fi cea mai mare binecuvântare, dar şi cea mai mare provocare de care vor avea parte vreodată doi oameni. Poate fi bucuria de a şti că există cineva căruia îi poţi împărtăşi necazurile şi reuşitele tale, dar şi provocarea de a trăi cu cineva care crede că e o idee bună să atârne o antilopă uriaşă pe peretele din camera de zi.

Şi totuşi, acum ne-am luat. Pentru tot restul vieţii noastre. Nu doar la bine sau la rău, ci la bine ŞI la rău.

Despre astfel de lucruri vorbeşte cartea aceasta. Vorbeşte despre momente care ne-au apropiat şi momente care ne-au îndepărtat, despre zile pe care nu le-am schimba pentru nimic în lume şi despre ziua în care el a atârnat antilopa pe perete.


Back to Top

---------------------

Călătoria Iuliei în Pădurea Copacilor

- IOANA BLAGA

136 pagini

„Fetiţa urcă ţinându-l pe Ahile în braţe şi-i făcu semn de rămas bun bătrânului. Pasărea zbura tot mai sus, deasupra pădurii şi deasupra muntelui. Odată se va reîntoarce, îşi spuse ea! Aerul trecea în rafale pe deasupra lor şi Iulia închise ochii. Se ţinea bine de penele păsării. Întredeschise ochii uşor şi văzu că pasărea era sus de tot şi lumea se întindea departe jos. Acum vedea cât era de întinsă pădurea şi nici aşa nu-i vedea capătul. Se prinse şi mai tare de penele păsării.“


Poate o fetiţă să salveze o lume? Da, poate, dar pentru aceasta trebuie să facă unele sacrificii. Iulia porneşte la drum împreună cu motanul roşcat Ahile în căutarea unei flori neobişnuite. Dar în drumul lor spre Valea Copacilor, acolo unde va găsi floarea, cei doi călători întâlnesc câţiva locuitori ai Pădurii Fermecate şi află că venirea lor nu este tocmai un secret. Iulia este cea predestinată şi aşteptată să lupte şi să facă dreptate între locuitorii Pădurii Fermecate.

Prietenia, sacrificiul, lupta dintre bine şi rău, spiritul de aventură şi curajul în faţa necunoscutului sunt temele principale ale cărţii Călătoria Iuliei în Valea Copacilor.


Back to Top

--------------------

Flacăra iubirii

- CLARK PINNOCK

286 pagini

Apreciez cartea lui Clark Pinnock atât pentru seriozitatea, cât şi pentru curajul său intelectual. Flacăra iubirii este evanghelică şi mai mult decât evanghelică, este o teologie sistematică pentru vremea noastră, bine documentată biblic şi cu o deschidere ecumenică faţă de adevărul despre Duhul Sfânt din alte tradiţii creştine şi din mişcările penticostale mai noi.

JÜRGEN MOLTMAN, Universitatea din Tübingen

Inspirându-se din Ortodoxia Răsăriteană, catolicism, tradiţia wesleyană şi reformată, Clark Pinnock construieşte o teologie a Duhului Sfânt care merită să fie luată în serios de către întreaga Biserică. Chiar cei care adoptă poziţii diferite în unele dintre temele abordate vor aprecia disponibilitatea autorului de a dialoga în spiritul iubirii creştine.

DONALD G. BLOESH, profesor emerit de teologie,

Seminarul Teologic Dubuque

Flacăra iubirii este cea mai rafinată scriere a lui Clark Pinnock. Mai presus de orice, cartea ne dezvăluie pasiunea sa pentru Dumnezeul triun şi ne arată cât de adânc a băut din fântâna Duhului Sfânt despre care scrie. Cartea ne asigură o cale nu doar de a ajunge la mintea lui Pinnock – într-adevăr este cel mai bun rezumat al întregii lui odisei teologice – dar şi la inima sa.

STANLEY J. GRENTZ, Carey/Regent College

În sfârşit comunitatea creştină are o teologie penticostală sănătoasă care poate ghida mişcarea crescândă de înnoire a Duhului Sfânt. Flacăra iubirii este solidă din punct de vedere biblic, este ecumenică şi are un spirit evanghelic... Cel mai important, ea provoacă în mod profetic atât tendinţele de stingere a Duhului, cât şi cele spre entuziasm excesiv care au creat probleme acestei mişcări de înnoire spirituală.

ROGER OLSON, Bethel College and Seminary


Back to Top

--------------------

Punţi de dialog între Tradiţia ortodoxă

şi Tradiţia evanghelică

- EDITORI: TIM GRASS, JENNY ŞI PAUL

ROLPH, IOAN SAUCA

279 pagini

În ultimele decenii, evanghelicii şi ortodocşii s-au întâlnit unii cu alţii mai des ca niciodată până acum. Totuşi relaţiile dintre ei au fost adesea dificile şi marcate de neînţelegeri.

Cum pot două tradiţii care par atât de diferite să înceapă să se înţeleagă una pe alta şi să găsească un teritoriu comun? E posibil ca creştinii ortodocşi şi evanghelici să treacă de la competiţie la cooperare şi respect reciproc? Care sunt problemele teologice fundamentale dintre ei?

Cartea Punţi de dialog între Tradiţia ortodoxă şi Tradiţia evanghelică prezintă reflecţiile edificatoare ale unei serii de seminarii ţinute la Institutul Ecumenic din Bossey, Elveţia. Aducând împreună teologi şi lideri ai Bisericii dintr-o sferă largă de Biserici evanghelice şi ortodoxe, întâlnirile lor au scos la iveală nu doar diferenţele oneste, dar şi unele afinităţi remarcabile.

Temele analizate în această carte includ natura mântuirii, rolul şi locul Scripturii, natura şi scopul Bisericii, precum şi ce înseamnă să fii om. În acest volum, participanţii recunosc impactul personal profund pe care l-au avut discuţiile de la Bossey şi acesta va constitui un stimulent pentru viitoarele discuţii teologice între două tradiţii de o mare importanţă teologică şi demografică.

Dr. Tim Grass este profesor asociat la Colegiul Spurgeon din Londra. Paul şi Jenny Rolph sunt creştini laici care sunt implicaţi de multă vreme în ecumenism şi în dialoguri ecumenice. Părintele profesor Ioan Sauca este directorul Institutului Ecumenic din Bossey, Elveţia.


Back to Top

--------------------

Trăirea în prezenţa lui Cristos

- DALLAS WILLARD

202 pagini

În paginile acestei cărţi, Dallas Willard analizează ce înseamnă să trăim acum în lumina Împărăţiei lui Dumnezeu. El vorbeşte despre puterea Trinităţii în vieţile noastre, importanţa cunoaşterii, importanţa disciplinelor spirituale şi multe alte subiecte. Dallas ne prezintă gânduri profunde despre ce înseamnă să trăim în prezenţa lui Cristos.

Cartea este adaptată după prelegerile ţinute de Dallas Willard şi John Ortberg în februarie 2013, în cadrul conferinţei „Să-L cunoaştem pe Cristos azi!” din Santa Barbara, California. Fiecare capitol se încheie cu un dialog între Willard şi Ortberg.

Cartea se termină cu un capitol care ne învaţă cum să ne binecuvântăm unii pe alţii. Aceste reflecţii reprezintă un final foarte potrivit pentru lucrarea publică a lui Dallas Willard. Este un dar al harului.

„Trăirea în prezenţa lui Cristos este o prezentare minunată a multor chestiuni legate de realitatea vieţii în Împărăţia lui Dumnezeu aici şi acum. O recomand călduros.”

RICHARD J. FOSTER, autorul cărţii Disciplinele spirituale

Back to Top

-------------------

Destinul tău minunat

- WINTLEY PHIPPS

272 pagini

S-ar putea să simţi că vieţii tale îi lipseşte ceva. Poate că tocmai ai observat lucrul acesta, sau poate că ai trăit cu un sentiment de frustrare de ani de zile. Indiferent ce te-a condus până aici, acum îţi dai seama că nu mai progresezi, că nu mai creşti. Eşti nemulţumit şi cauţi mai mult, dar mai mult din ce?

Wintley Phipps ştie ce cauţi şi cum poţi să găseşti ceea ce cauţi. În Destinul tău minunat, el îţi arată opt secrete care-ţi vor scoate la iveală caracterul unic şi te vor conduce spre cea mai fascinantă viaţă pe care ai putea-o trăi vreodată. Aceste secrete se bazează pe adevăruri testate care te vor ajuta să devii mai puternic, să depăşeşti obstacolele şi să realizezi ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru viaţa ta.

Când te străduieşti să devii persoana care ai fost creată să fii, fiecare zi va fi plină cu mai multă

» încredere » speranţă » împlinire » impact » pace » scop » bucurie.

Această carte fascinantă îţi va deschide ochii faţă de potenţialul tău deplin şi te va echipa să păşeşti în destinul pe care ţi l-a pregătit Dumnezeu.

Wintley Phipps este un bariton renumit pe plan internaţional şi a fost nominalizat de două ori pentru premiile Grammy. Este fondator al US Dream Academy, un program de mentorare şi de sprijinire a copiilor ai căror părinţi se află în închisoare. Phipps a primit mai multe premii, printre care premiul Use your Life, oferit de Oprah Winfrey Angel Network. Deţine un masterat în teologie obţinut de la Universitatea Andrews. Slujeşte ca pastor la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Palm Bay, Florida. El şi soţia sa, Linda, au trei fii.

Back to Top

-----------------

Împotriva culturii

- DAVID PLATT

271 pagini

În orice parte ne întoarcem privirea se duc lupte – căsătorie tradiţională versus căsătorie între homosexuali, dreptul la viaţă versus dreptul de a alege, libertate personală versus protecţie guvernamentală. Aparent peste noapte, cultura a ajuns la punctul în care ceea ce este corect şi greşit nu mai este evaluat de un adevăr universal, ci de opinia populară. Şi, în timp ce purtăm discuţii dificile despre homosexualitate, avort şi libertate religioasă la locurile noastre de muncă, în bisericile, şcolile şi familiile noastre, creştinii de pretutindeni îşi pun aceeaşi întrebare:

În cartea Împotriva culturii, David Platt, autor al mai multor cărţi devenite bestsellere New York Times, le arată creştinilor cum să ia o poziţie faţă de chestiuni precum sărăcia, traficul de carne vie, căsătoria, avortul, rasismul şi libertatea religioasă şi-i provoacă să devină glasuri ferme şi pline de pasiune pentru Cristos.

Folosindu-se de experienţe personale avute în întreaga lume, Platt le face creştinilor o chemare neapologetică, dar atrăgătoare de a-L urma cu credincioşie pe Cristos în lupta culturală într-un mod care se va dovedi atât costisitor, cât şi plin de satisfacţii.

A sosit clipa ca creştinii să se ridice şi să transmită un mesaj evanghelic care este chiar mai radical decât chestiunile controversate ale zilelor noastre.

Back to Top

-------------------

Agenţii Babilonului

- David Jeremiah

341 pagini

Babilonul este în ascensiune!

În toată istoria, Babilonul a fost un simbol ale celei mai rele cetăţi, una caracterizată de decadenţă extremă, cruzime infinită, luptă pentru putere şi răzvrătire împotriva lui Dumnezeu. Nicăieri în Biblie nu găsim o imagine mai vie a naturii rele a Babilonului ca în cartea Daniel.

Plină de elemente profetice şi viziuni – multe dintre care s-au împlinit deja –, paralelele între lumea descrisă în cartea lui Daniel şi lumea în care trăim noi azi sunt incredibile.

De fapt, o analiză atentă a profeţiilor descrise în cartea Daniel ne oferă dovezi certe nu doar că spiritul antic al Babilonului este în ascensiune, dar şi că sfârşitul veacurilor este mult mai aproape decât credem.

În Agenţii Babilonului, expertul în profeţie biblică dr. David Jeremiah analizează profeţiile, visele şi viziunile prezentate în cartea Daniel, ne explică ce înseamnă ele şi ne arată modul în care se aplică ele azi lumii noastre, aşa încât să ne putem pregăti mai bine pentru ceea ce urmează să vină.

Profeţia este clară. Spiritul Babilonului este tot mai prezent în lume şi visele lui Daniel ne dau indicii cum putem să înfruntăm coşmarul care va începe în curând.

Pregăteşte-te! Sfârşitul este mai aproape decât crezi.

Back to Top

-------------------

Nepotul anticarului

- Ioana Blaga

174 pagini

„Întunericul se lăsase peste oraş. La casa de la numărul 7 de pe strada Teilor se vedeau doar luminile slabe de la parter. Erau lumini care aveau rolul de a-i descuraja pe intruşi să dea vreo spargere. Nu că ar fi găsit acolo cine ştie ce comori, în afară de nişte cărţi şi obiecte mai vechi ţinute într-un seif din perete. Casa era locuită de un bătrân de aproape 60 de ani şi nepoţelul acestuia, Darius, de 12 ani. Bătrânul era proprietarul unui mic anticariat care se numea „Cărţi vechi şi nu numai”, care-şi avea sediul la parterul casei. Anticariatul aparţinea familiei bunicului de multe generaţii. Pe lângă cărţile noi care intrau şi ieşeau din anticariat, bunicul era deţinătorul unor vechi manuscrise. Aşa că printre prietenii săi se numărau tot felul de oameni ciudaţi: profesori bătrâni, oameni care călătoreau de colo colo şi străini care ajungeau aici din întâmplare sau pentru că faima anticariatului ajunsese până departe.

Era trecut de ora 12 noaptea. Amândoi se culcaseră de câteva ore. Nimic nu tulbura liniştea casei. Deocamdată...”

Cine nu şi-ar dori să pornească într-o aventură? Darius este un băiat care trăieşte în mijlocul cărţilor. Într-o noapte, un musafir care apare pe neaşteptate îl duce în lumea trecutului. După ce trec amândoi printr-un tunel tainic, ajung într-un castel unde Darius află că trebuie să pornească într-o misiune. Dar nu e singur, pentru că are nişte prieteni alături de el, pe Tudor şi Ania. Împreună vor lupta împotriva răufăcătorului Bastian şi a căpitanilor săi, pentru a proteja o carte veche şi preţioasă. Dar oare vor ieşi ei teferi din toată aventura?

Asta veţi afla doar dacă citiţi povestea!


Back to Top

_______________

Secretul femeii de nota 10

- Ioana Daniela Andreica

130 pagini

Ţi-ai dorit întotdeauna să fii de nota 10, dar de multe ori nu ai reuşit? În ochii tăi de multe ori te vezi fără valoare, dar, dacă Îl pui pe Dumnezeu pe primul loc în viaţa ta, în ochii Lui poţi fi de nota 10!

Poate performanţele din viaţa ta te fac să crezi că meriţi nota 10, dar oricât de sus ai ajunge în ochii lumii şi ai celor din jur, dacă Dumnezeu nu e pe primul loc în viaţa ta, nu poţi avea nota 10 în ochii lui Dumnezeu! Ce contează cel mai mult pentru tine: Să fii de nota 10 în ochii lumii sau de nota 10 în ochii lui Dumnezeu?

Back to Top

-------------------

Disciplinele spirituale pentru viaţa creştină

- Donald S. Whitney

330 pagini

DONALD S. WHITNEY a schimbat modul în care creştinii au abordat disciplinele spirituale după publicarea bestsellerului clasic Disciplinele spirituale pentru viaţa creştină. Whitney se inspiră din bogata moştenire a credincioşilor evlavioşi din istoria creştină, călăuzindu-i pe cititori prin câteva discipline alese cu grijă, dintre care menţionăm: citirea Scripturii, închinarea, tăcerea şi solitudinea, ţinerea unui jurnal. El arată modul în care disciplinele spirituale, departe de a fi legaliste şi restrictive, aşa cum au fost percepute adesea, sunt de fapt mijloace către o libertate spirituală fără egal.

Revizuită şi actualizată pentru a echipa o nouă generaţie de cititori, această ediţie aniversară conţine idei profunde despre studiul biblic şi rugăciune, inclusiv metode de rugăciune prin meditarea asupra Scripturii.

Ilustrând de ce disciplinele spirituale sunt importante, arătând modul în care fiecare disciplină te va ajuta să creşti în evlavie şi oferind sugestii practice pentru a le practica pe termen lung, Disciplinele spirituale pentru viaţa creştină îţi oferă o oportunitate minunată de a porni în urmărirea sfinţeniei delectându-te în disciplinele spirituale.

Don Whitney este profesor de spiritualitate biblică şi decan la The Southern Baptist Theological Seminary din Louisville, Kentucky. A slujit ca pastor mai bine de 19 ani. Don este autor al cărţilor How Can I Be Sure I’m a Christian?, Ten Questions to Diagnose Your Spiritual Health şi Simplify Your Spiritual Life, cât şi a unor cărţi despre spiritualitatea în biserică şi închinarea în familie. Don are un doctorat în teologie pastorală obţinut de la Trinity Evangelical Divinity School din Deerfield, Ilinois, şi un doctorat în filozofie obţinut de la University of the Free State din Bloemfontein, Africa de Sud. Este fondatorul şi preşedintele Centrului pentru spiritualitate biblică. Don locuieşte aproape de Louisville împreună cu soţia sa, Caffy. Website-ul lui Don este www.BiblicalSpirituality.org.

Back to Top

-------------------

Bărbatul împărăţiei

- Tony Evans

247 pagini

Te-ai săturat să te târăşti de la serviciu acasă, de acasă la biserică şi apoi din nou la serviciu doar ca să te afli în mişcare?

Dumnezeu te-a creat pentru ceva mult mai măreţ, mult mai fascinant, mult mai bărbătesc.

Dumnezeu vrea să schimbi lumea – sau cel puţin o parte din ea.

Mai mult, El vrea să ai parte de aventura vieţii tale! El ţi-a dat un domeniu pe care să-l stăpâneşti, oameni pe care să-i protejezi, misiuni de îndeplinit! Şi El ţi-a promis că-ţi va da tot ceea ce vei avea nevoie pentru a reuşi.

Urmează sfaturile lui Tony Evans în timp ce te conduce spre adevărata masculinitate. Vei vedea de ce îi place că este bărbat – şi vei vedea că cei care te iubesc îţi vor mulţumi pentru că ai citit cartea aceasta. Duşmanul nu vrea să ştii lucrul acesta, însă tu nu eşti bărbatul care crezi că eşti. Eşti mult mai mult decât atât!

Începând de acum, poţi fi un bărbat al împărăţiei!


„Bărbatul împărăţiei este un manual pentru viaţă. Tony Evans a schiţat planul de joc pe care trebuie să-l urmăm dacă dorim, ca bărbaţi, să trăim o viaţă victorioasă.

El descrie nu doar ceea ce trebuie să facem, dar, mai important, ne arată cum să facem ceea ce trebuie să facem. Cartea aceasta este o lectură obligatorie pentru orice bărbat care doreşte să trăiască conform planului lui Dumnezeu pentru conducerea familiei de către bărbat!”

Tony Dungy

antrenor care a câştigat campionatul de fotbal american şi autor al mai multor cărţi devenite bestsellere

Back to Top

-------------------

Femeia împărăţiei

- Tony Evans

228 pagini

Încercarea de a-ţi trăi viaţa ca o femeie a împărăţiei te va transforma pentru totdeauna. Începând din această clipă, îţi poţi descoperi destinul spiritual şi poţi lăsa descurajarea în urmă.

Dr. Tony Evans şi fiica sa Chrystal Evans Hurst explică cum îţi poţi elibera scopul, puterea şi posibilităţile în viaţă. Învăţătura inspirată a lui Tony Evans îţi va oferi înţelegeri noi şi utile ale principiilor biblice, asigurându-te că Dumnezeu este de partea ta şi că Lui Îi pasă de fiecare femeie.

Chrystal Hurst împărtăşeşte experienţe personale şi lecţii practice care te vor ajuta să-ţi accepţi rolul de femeie înţeleaptă, înzestrată de Dumnezeu cu frumuseţe şi sensibilitate.

Nu mai trebuie să cauţi aprobarea altora pentru viaţa pe care ţi-a dăruit-o Dumnezeu.

Trăieşte azi ca femeia care te-a destinat Dumnezeu să fii!

„Niciodată femeile n-au fost bombardate cu aşa de multe cereri, alegeri şi aşteptări. În Femeia împărăţiei dr. Tony Evans şi Crystal Evans Hurst ne inspiră, ne echipează şi ne ajută să-L credem pe Dumnezeu şi apoi să păşim cu multă credinţă în scopul şi planul pe care l-a conceput pentru fiecare dintre noi.”

CHRISTINE CANE

autoare a cărţii Undaunted, devenită bestseller, şi fondatoare a The A21 Campaign


Back to Top

-------------------

Cum să-ţi binecuvântezi soţul

- Debra Evans

220 pagini

Îţi doreşti o relaţie apropiată cu soţul tău? Vrei să-l înţelegi mai bine şi să-i descoperi adâncimile sufletului? Încearcă ceva nou – începe să-l binecuvântezi.

Pe măsură ce vei citi cartea Cum să-ţi binecuvântezi soţul, vei descoperi influenţa de netăgăduit pe care gândurile, cuvintele, atitudinile şi faptele tale le au asupra bărbatului cu care te-ai căsătorit. Faptul că îţi binecuvântezi soţul îi transmite acestuia ideea că-l aprobi, confirmându-i că merită să fie iubit şi că este valoros, pur şi simplu pentru ceea ce este.

Înţelegând caracteristicile unice ale soţului tău, modul în care gândeşte şi ce este important pentru el, vei învăţa cum să-l susţii şi să dezvolţi o relaţie care va fi mai împlinitoare pentru amândoi. Vei fi uimită de cât de uşor vei putea să-ţi transformi căsnicia, perspectiva şi viaţa.

„Cartea aceasta este o lectură obligatorie pentru fiecare soţie care doreşte să descopere căsnicia visurilor ei. Abordarea plină de tandreţe pe care o alege Debra le permite cititoarelor sale să ştie ca ea a trecut prin aceleaşi locuri în care ne găsim multe dintre noi. Plină de speranţă, ancorată în adevăr şi scrisă cu o viziune proaspătă pentru căsnicie, Cum să-ţi binecuvântezi soţul nu este o carte pe care o citeşti şi apoi o pui deoparte. Eu îmi planific să recitesc de multe ori această comoară.”

Lysa Terkeurst

preşedintă a organizaţiei Proverbs 31 Ministries şi autoare a mai multor cărţi devenite bestsellere

Debra Evans a scris 22 de cărţi în care a abordat diferite teme importante pentru femeile creştine. A slujit în comitetele multor organizaţii umanitare, inclusiv Firelight Foundation, Bethany Christian Services şi The State of Texas Midwifery Program. Activităţile ei preferate – practicarea disciplinelor spirituale clasice, mentorarea femeilor, lectura şi petrecerea timpului împreună cu familia şi prietenii – includ adesea servirea unei ceşti de ceai. Debra şi soţul ei, David, trăiesc în Austin, nu departe de cei patru copii şi cei trei nepoţi.


Back to Top

-------------------

Recuperează-ţi viaţa

- Stephen Arterburn & David Stoop

212 pagini

Vreau să am relaţii mai bune... însă doar eu trebuie să rezolv toate problemele?”

„Aprobarea acestei persoane înseamnă totul pentru mine. Parcă m-ar controla.”

„De ce nu pot scăpa din acest ciclu?”

Dacă îţi dai seama că ai aceste sentimente, e timpul să-ţi recuperezi viaţa. Prin exemple personale, cunoştinţe clinice şi adevăruri spirituale, Stephen Arterburn şi David Stoop îţi vor arăta:

• cum să învingi obiceiurile şi trecutul care te blochează şi să faci paşi noi, pozitivi spre schimbare;

• cum să te vindeci de rănile şi relaţiile destrămate care-ţi afectează zilnic viaţa;

• cum să dezvolţi limite mai bune în relaţiile cu alte persoane;

• cum să nu mai reacţionezi exagerat şi să începi să ai un răspuns potrivit în orice situaţie sau împrejurare;

• cum să întrerupi ciclul comportamentelor care-ţi fac rău ţie şi relaţiilor tale;

• cum să găseşti libertatea după care tânjeşti.

Stephen Arterburn este fondatorul şi preşedintele organizaţiei New Life Ministries. Este gazda emisiunii New Life Live, care este transmisă în peste 180 de posturi radio din toată America, pe Sirius XM, cât şi la televiziune. Steve este iniţiatorul conferinţelor Women of Faith [Femeile credinţei].

David Stoop este psiholog clinic şi autor premiat cu Gold Medallion Award. Este fondatorul şi directorul organizaţiei Center for Family Therapy din Newport Beach, California.

Back to Top

-------------------

Intimitate aprinsă

- Dillow + Pintus

325 pagini

Intimitatea şi relaţiile sexuale ar trebui să izvorască dintr-o atitudine de altruism pur. Un comentariu verset cu verset al cărţii Cântarea Cântărilor, Intimitate aprinsă le arată cuplurilor cum să aprindă şi să menţină flăcările unei căsnicii pline de pasiune. Sexul joacă un rol vital în fiecare căsnicie sănătoasă, însă intimitatea înseamnă mai mult decât relaţii sexuale. Dacă mariajul tău nu mai are pasiunea pe care a avut-o odată, descoperă romantismul şi intimitatea care caracterizează un iubit slujitor.

„Bazată pe Scriptură, Intimitate aprinsă reuşeşte performanţa extraordinară de a fi atât sfântă, cât şi foarte erotică. Scrisă cu gust, însă foarte directă, cartea aceasta prezintă sexualitatea conform planului lui Dumnezeu. Citeşte-o şi aplică ceea ce ai învăţat. Este unul dintre cele mai bune daruri pe care le poţi oferi căsniciei tale.”

Gary L. Thomas, autor al cărţilor Căsătorie sfântă şi Not The End but the Road

Back to Top

-------------------

Poveşti de lângă Balta Mare

- Ioana Blaga

93 pagini

În pădurea de lângă Balta Mare animalele şi păsările trăiesc în linişte după un anumit cod. Fiecare aventură este o învăţătură pentru animale, pentru că cele mai frumoase poveşti pentru copii nu sunt scrise doar pentru a ne simţi bine. Ele ne arată lumea din perspectiva altor personaje. Poveştile ne demonstrează cum funcţionează relaţiile şi cum să acceptăm diferenţele dintre oameni. Ele le permit copiilor să experimenteze lucruri care au loc departe de viaţa lor de zi cu zi, inclusiv unele emoţii şi gânduri complexe. Poveştile animalelor creează cele mai ciudate şi mai profunde lumi, unde copiii pot învăţa lecţii dificile despre viaţă. Dar cel mai interesant este că aceste lecţii sunt livrate copilului ca fiind parte dintr-o aventură nemaipomenită. Poveştile animalelor sunt ciudate şi distractive şi cu toate că un copil nu le percepe ca pe o lecţie, ele sunt educative.

Back to Top

-------------------

Când sufletul ascultă

- Jan Johnson

203 pagini

Tânjeşti după profunzime şi autenticitate în relaţia ta cu Dumnezeu? Doreşti scop şi îndrumare zilnică, însă nu pari să găseşti rugăciunea potrivită pentru a le primi? Când sufletul ascultă te va îndruma spre rugăciunea contemplativă, „stilul de viaţă care ne invită să trăim fiecare clipă cu conştienţa prezenţei lui Dumnezeu”, scrie Jan Johnson. Învaţă să găseşti odihnă şi îndrumare la Dumnezeu, deschizându-te faţă de prezenţa şi călăuzirea lui Dumnezeu prin această abordare practică.

Dacă eşti dezamăgit, experimentezi uscăciune spirituală sau pur şi simplu cauţi următorul pas în creşterea ta spirituală, Când sufletul ascultă îţi oferă o cărare sigură spre o legătură împlinitoare cu Dumnezeu.

JAN JOHNSON a scris multe cărţi, printre care Enjoying the Presence of God, împreună cu Dallas Willard, Renovation of the Heart in Daily Practice . Având mai multe licenţe în educaţie creştină şi spiritualitate, Jan predă formarea spirituală la Hope International University şi Azusa Pacific University, şi este invitată să vorbească la multe conferinţe şi evenimente organizate pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Back to Top

-------------------

Înnoirea inimii

- Dallas Willard

352 pagini

În calitate de creştini, ştim că suntem făpturi noi în Isus, aşa că încercăm să ne comportăm într-un mod diferit, sperând că lucrul acesta ne va face să fim tot mai asemenea Lui. Însă schimbarea comportamentului exterior nu ne schimbă inimile. Doar prin harul lui Dumnezeu putem fi transformaţi în interiorul nostru.

Înnoirea inimii pune o bază biblică pentru înţelegerea a ceea ce autorul Dallas Willard numeşte „transformarea spiritului”: un proces divin ce acţionează din interior spre exterior şi „aduce fiecare element al fiinţei noaste în armonie cu voinţa lui Dumnezeu”. Această abordare nouă a creşterii spirituale explică motivele biblice pentru care creştinii trebuie să se schimbe la nivelul celor şase aspecte ale vieţii: gândirea, sentimentele, voinţa, trupul, contextul social şi sufletul. De asemenea, Dallas schiţează un tipar general al transformării în fiecare domeniu, nu o formulă sterilă, ci mai degrabă un proces practic care poate fi urmat fără vinovăţia perfecţionismului cu care se luptă aşa de mulţi creştini.

Nu accepta mulţumirea de sine! Acceptă provocarea pe care ţi-o oferă Înnoirea inimii de a deveni un ucenic intenţional al lui Isus Cristos, schimbându-te zilnic în timp ce umbli alături de El.

„Nimeni n-a gândit mai profund ca Dallas Willard în ce priveşte personalitatea umană şi modul în care poate fi ea transformată în asemănarea cu Cristos. Recomand călduros cartea Înnoirea inimii.

DR. RICHARD J. FOSTER, autor, Celebrarea disciplinei

„Cartea aceasta a lui Dallas este cea mai bună carte practică a sa. În timp ce explică modul în care operează dimensiunile sinelui şi cum pot fi ele transformate, el ne invită în viaţa Împărăţiei lui Dumnezeu.”

JAN JOHNSON. autoare, Invitation to the Jesus Life; coautoare, Înnoirea inimii în practica zilnică şi Dallas Willard’s Study Guide to The Divine Conspiracy

Back to Top

-------------------

Înnoirea inimii în practica zilnică

- Dallas Willard & Jan Johnson

195 pagini

Îndrumătoarea spirituală Jan Johnson te ghidează prin 61 de selecţiuni alese cu grijă din bestsellerul lui Dallas Willard Înnoirea inimii. Cu fiecare selecţiune, vei progresa în planul conceput de dr. Willard pentru înnoirea completă a persoanei. Vei avea parte de iluminare proaspătă în călătoria ta în timp ce te vei bucura de aventura exerciţiilor de transformare spirituală pe care ni le propune Jan Johnson.

Ideală atât pentru meditaţia personală, cât şi pentru a fi folosită ca manual în cadrul unei retrageri spirituale, cartea aceasta te va călăuzi mai adânc în inima lui Dumnezeu, în timp ce-ţi va înnoi propria inimă.

DR. DALLAS WILLARD, fost profesor şi rector la School of Philosophy de la University of Southern California, este autorul a peste 30 de cărţi, printre care The Divine Conspiracy, The Spirit of Discipline şi Hearing God.

JAN JOHNSON, conducătoare de tabere de retragere spirituală şi îndrumătoare spirituală, a scris peste 15 cărţi, printre care Enjoying the Presence of God, Savoring God’s Word, Hearing God Through the Year şi Când sufletul ascultă.

Back to Top

-------------------

Întreg

- Steve Wiesns

179 pagini

Peste tot în jur sunt oameni zdrobiţi. Însă noi am fost creaţi pentru ceva mai bun: Am fost creaţi pentru shalom. Am fost creaţi ca să fim întregi – şi ca să ajutăm la întregirea lucrurilor.

Cartea aceasta este o călătorie transformatoare pentru cei care tânjesc după o viaţă mai bună, o lume mai bună... pentru cei care doresc să planteze şi să crească seminţele restaurării în ei înşişi şi în comunităţile lor… şi pentru cei care doresc să vadă cum marginile ascuţite se netezesc pe măsură ce trecem de la zdrobire la întregire.

Steve Wiens este pastor fondator al Genesis Covenant Church. Împreună cu soţia sa, Mary, şi cei trei băieţi ai lor trăiesc în Maple Grove, Minnesota. Steve postează pe stevewiens.com şi transmite regulat mesaje pe This Good Word.

Back to Top

-------------------

Căsnicia împărăţiei

- Tony Evans

203 pagini

Poţi avea o relaţie minunată, împlinitoare – sau te poţi simţi gol şi fără speranţă. Indiferent de ceea ce se petrece în viaţa ta, Dumnezeu are un scop pentru căsnicia ta. Şi probabil că nu este ceea ce crezi tu!

Dr. Tony Evans explică ce este de fapt căsnicia şi modul în care căsnicia ta se poate alinia scopurilor lui Dumnezeu – indiferent de starea actuală a relaţiei tale.

Cu sfaturi practice din Scriptură şi povestiri din bogata experienţă de consilier marital, dr. Evans ne arată inima sa pentru căsnicie şi locul ei în lucrarea Împărăţiei lui Dumnezeu. Descoperă misiunea unică pe care o are Dumnezeu pentru căsnicia ta. Ea îţi va transforma relaţia – şi viaţa.

Află adevărata împlinire care vine dintr-o căsnicie a împărăţiei!

„Căsnicia împărăţiei te duce acolo unde merg foarte puţine cărţi despre căsătorie: direct în domeniul spiritual. Dr. Tony Evans vorbeşte despre războiul spiritual, scopul spiritual, întăriturile spirituale şi multe, multe altele. Chiar dacă ai citit cincizeci de cărţi despre căsătorie, trebuie s-o citeşti şi pe aceasta, pentru că este diferită de toate celelalte.”

GARY THOMAS

autor, Sacred Marriage şi A Lifelong Love

____________

Back to Top

-------------------

Să creştem copii ai împărăţiei

- Tony Evans

263 pagini

A fi părinte este dificil şi viaţa de azi este foarte agitată. Poate că ţi se pare că a crea o mentalitate a împărăţiei în căminul tău este prea greu pentru tine. Însă, dacă începi cu lucruri mărunte şi dacă începi azi, poţi avea beneficii care vor dura întreaga viaţă!

Pentru a creşte copii care îşi cunosc identitatea de copii ai Împăratului e nevoie de adulţi sănătoşi care au capacitatea de a rămâne statornici în credinţa lor. De aceea, cu înţelepciune şi har, respectatul lider şi experimentatul tată dr. Tony Evans ne oferă strategii pas cu pas pentru:

• Crearea unui cadru în care copii îşi pot păstra identitatea în Isus Cristos în ciuda culturii din jur

• Creşterea încrederii pe măsură ce îţi descoperi valoarea ca părinte, pe baza Cuvântului lui Dumnezeu, nu pe baza acţiunilor copiilor tăi

• Experimentarea libertăţii de a-ţi influenţa copii, în loc de a încerca zadarnic să-i controlezi

Cartea aceasta vă va ajuta să vă concentraţi asupra scopului înalt pe care îl au părinţii: creşterea generaţiei următoare, care va încerca să schimbe lumea pentru Cristos.

Carey Casey

Director executiv, National Center for Fathering

Recomand călduros cartea aceasta tuturor părinţilor care sunt hotărâţi să dezvolte în copiii lor virtuţi precum înţelepciunea, integritatea, slujirea şi iubirea.

Mark Merrill

Preşedinte, Family First, şi autor al cărţii All Pro Dad: Seven Essentials to Be a Hero to Your Kids

Back to Top

-------------------

Gata cu durerile de cap

- Juli Slattery

222 pagini

Ca psiholog şi vorbitoare, dr. Juli Slattery a ascultat nenumărate soţii care, cu lacrimi în ochi, i-au împărtăşit dezamăgirile privitoare la relaţia sexuală cu soţii lor. Ea înţelege luptele acestor soţii şi confuzia pe care o simt.

În cartea Gata cu durerile de cap, Juli oferă răspunsuri oneste la întrebările pe care soţiilor le e teamă să le pună. Cu prietenie şi compasiune, ea ajută femeile să înţeleagă diferenţele sexuale dintre bărbaţi şi femei şi oferă sfaturi practice pentru cele care doresc să-şi întărească – sau să-şi salveze – căsnicia.

Sexul poate deveni o sursă de unitate şi intimitate, în loc de una care creează divizare în căsnicia ta!

„Sfaturile dr. Juli Slattery pentru soţi sunt practice, utile şi sănătoase din punct de vedere biblic. Soţiile care vor citi cartea aceasta vor fi binecuvântate prin înţelepciunea ei, iar soţii ale căror soţii o vor citi vor fi binecuvântaţi prin aplicarea ei.

Gary Thomas, autor, Căsătorie sfântă şi Influenţă sacră

„O carte minunată! Nu am putut s-o las din mână. Gata cu durerile de cap este o carte practică, plină de speranţă şi condimentată cu umor şi compasiune. Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de utilă este această carte pentru femeile care doresc să revendice darul sexualităţii aşa cum l-a intenţionat Dumnezeu.

Pam Farrel, autoare, Red-Hot Monogamy şi Men Are Like Waffles, Women Are Like Spaghetti


Dr. Juli Slattery este psiholog creştin, vorbitoare, autoare şi mamă. Slujeşte ca profesor de căsătorie şi studii de familie la Focus on the Family Institute şi este o co-gazdă frecventă la emisiunile realizate de Focus on the Family. Juli şi soţul ei, Mike, locuiesc în Colorado Springs şi sunt părinţii a trei băieţi.

Back to Top

-------------------

Adevărata comunitate

- Jerry Bridges

192 pagini

Părtăşia credincioşilor înseamnă mai mult decât o discuţie la cafea după programul de biserică. În vremurile Noului Testament părtăşia biblică – sau koinonia – avea semnificaţii variate, inclusiv relaţie de legământ, parteneriat în Evanghelie, comuniune cu Dumnezeu şi cu alţii şi dăruirea de bunuri pământeşti.

În Adevărata comunitate, Jerry Bridges te ghidează în înţelegerea termenului koinonia şi a implicaţiilor sale pentru biserica de azi. Ghidul de discuţii care este structurat pentru fiecare capitol în parte îţi va fi util în a-ţi face o idee mai clară cum ar trebui să arate comunitatea creştină în secolul al XXI-lea. Vei dobândi o nouă apreciere pentru părtăşie, biserică şi ceea ce a intenţionat Dumnezeu să fie trupul lui Cristos.

Jerry Bridges a fost un bine cunoscut autor şi vorbitor. A fost un autor prolific, ale cărui cărţi s-au vândut în peste 3,5 milioane de exemplare, mai multe titluri fiind traduse şi publicate într-o mulţime de limbi. Jerry a slujit în Mişcarea Navigatorilor mai bine de 60 de ani. A trecut la Domnul în primăvara anului 2016, lăsându-şi în urmă soţia, Jane, doi copii căsătoriţi şi şapte nepoţi.

Back to Top

-------------------

Evanghelia pentru viaţa reală

- Jerry Bridges

201 pagini

Evanghelia lui Isus Cristos este uşa spre viaţa veşnică, însă ce schimbare produce ea după ce am intrat în Împărăţia lui Dumnezeu? Jerry Bridges spune că Evanghelia este forţa motrice a umblării noastre cu Dumnezeu. Desigur, ea este cheia pentru mântuirea noastră, dar este şi puterea pentru progresul nostru zilnic în sfinţenie. Evanghelia pentru viaţa reală te va ajuta:

• Să fii eliberat de puterea păcatului şi să experimentezi bucuria de a urmări sfinţirea

• Să te delectezi în acceptarea lui Dumnezeu şi să ai parte de harul Său ca o realitate zilnică

• Să demaşti legalismul subtil din viaţa ta şi să te bucuri de libertatea Crucii

• Să descoperi cum să-ţi predici zilnic Evanghelia ca să beneficiezi de puterea ei transformatoare

• Să duci Evanghelia celor din jurul tău care au nevoie disperată de ea

„Cu claritate şi convingere, Jerry Bridges ne prezintă Evanghelia lui Isus Cristos într-un mod care ne permite să ne însuşim şi să apreciem marele dar al lui Dumnezeu pentru omenire. Într-o abordare holistică a chestiunilor esenţiale ale vieţii, Bridges ne îndreaptă spre Scripturi, ne face să ne concentrăm pe Cruce, ne conduce spre o relaţie cu Cristos şi ne dezvăluie un mod de viaţă care produce o schimbare. Pentru cel care are întrebări şi pentru iniţiat, Evanghelia pentru viaţa reală este o carte care trebuie citită şi recitită.”

— Stephan B. Kellough, D. Min., pastor presbiterian (PCUSA) şi capelan al Colegiului Wheaton

Back to Top

-------------------

Măreşte-ţi credinţa

- Jerry Bridges

191 pagini

Când suntem constrânşi de uimitoarea dragoste a lui Cristos pentru noi, dorim să ne apropiem de El. Însă ce putem face ca să ne adâncim relaţia cu Isus? Ce aşteptări are El de la noi? Şi cum ne putem asemăna mai mult cu El?

În Măreşte-ţi credinţa, autorul Jerry Bridges, unul dintre cei mai respectaţi învăţători biblici ai vremii noastre, ne prezintă aspectele esenţiale ale vieţii creştine într-un mod foarte uşor de citit şi extrem de practic. Jerry ne arată:

• Cum să ne hrănim viaţa spirituală prin Scriptură

• Cum să ne bazăm pe Duhul Sfânt în ascultare şi rugăciune

• Cum să ne încredem în Dumnezeu în timpul încercărilor

• Cum să contribuim cu darurile noastre unice la slujirea altora

Când ne deschidem inimile faţă de adevărul Evangheliei şi recunoaştem rolul Duhului Sfânt în urmărirea sfinţeniei, putem face progrese veritabile în viaţa noastră spirituală. Şi aceasta este o parte importantă a ceea ce înseamnă să-L urmăm pe Cristos.

Back to Top

-------------------

Măreşte-ţi credinţa

- Jerry Bridges

191 pagini

Când suntem constrânşi de uimitoarea dragoste a lui Cristos pentru noi, dorim să ne apropiem de El. Însă ce putem face ca să ne adâncim relaţia cu Isus? Ce aşteptări are El de la noi? Şi cum ne putem asemăna mai mult cu El?

În Măreşte-ţi credinţa, autorul Jerry Bridges, unul dintre cei mai respectaţi învăţători biblici ai vremii noastre, ne prezintă aspectele esenţiale ale vieţii creştine într-un mod foarte uşor de citit şi extrem de practic. Jerry ne arată:

• Cum să ne hrănim viaţa spirituală prin Scriptură

• Cum să ne bazăm pe Duhul Sfânt în ascultare şi rugăciune

• Cum să ne încredem în Dumnezeu în timpul încercărilor

• Cum să contribuim cu darurile noastre unice la slujirea altora

Când ne deschidem inimile faţă de adevărul Evangheliei şi recunoaştem rolul Duhului Sfânt în urmărirea sfinţeniei, putem face progrese veritabile în viaţa noastră spirituală. Şi aceasta este o parte importantă a ceea ce înseamnă să-L urmăm pe Cristos.

Back to Top

-------------------

Cum să prosperi în ciuda unei căsnicii dificile

- Michael şi Chuck Misja

227 pagini

Pentru unii este o realitate dură: Căsnicia este dificilă, dezamăgitoare şi dureroasă. Partenerul tău nu doreşte să se schimbe. Ce vei face în continuare, astfel încât nu doar să supravieţuieşti, ci şi să prosperi?

Psihologii creştini Michael Misja şi Chuck Misja îţi arată cum să te eliberezi de ruşine atunci când căsnicia ta nu se bucură de „succes” pe baza standardelor creştine convenţionale. Procesul lor relaţional de trecere de la a avea speranţă în căsnicia ta la a avea speranţă în Dumnezeu te va ajuta să treci dincolo de suferinţă şi doar supravieţuire la a găsi bucurie şi prosperitate supranaturală.

Back to Top

-------------------

Casă de piatră

- Florin şi Ana Corde

202 pagini

Dumnezeu este Creatorul, Inventatorul familiei. Familia nu este invenţia omului. Dacă El a inventat familia, înseamnă că a scris şi „normele” pentru buna ei funcţionare. Familia ne-a fost dată pentru fericirea şi împlinirea noastră, ea este mai binele lui Dumnezeu pentru noi. Poate vă întrebaţi de ce avem o rată uriaşă a divorţurilor. Unul dintre răspunsuri este că azi oamenii se iubesc mai mult pe ei înşişi decât îşi iubesc partenerii de viaţă. Fericirea familiilor noastre depinde de respectarea câtorva reguli pe care Dumnezeu le-a scris. Respectarea lor nu duce la epuizare, ci la împlinire personală. Autorii cred într-o familie fericită şi că efortul depus de cei doi nu aduce oboseală, ci împlinire şi fericire.

„Cartea de faţă devine un instrument terapeutic, un mijloc de vindecare a «lumii de azi» care se va transforma într-o «lume de mâine» şi care îşi poate găsi prin valorile revelate de Dumnezeu adevărata fericire.”

pr. conf. univ. dr. Alexandru Buzalic

Back to Top

-------------------

Ucenicia la Biserica Real life

- Jim Putman

223 pagini

Biserica ta face ucenici… care fac ucenici… care la rândul lor fac ucenici?

Numărul membrilor din biserica ta scade?

E timpul să-ţi reexaminezi metodele de ucenicie. Însă cum poţi uceniciza în mod eficient întreaga biserică? Nu vorbim despre a avea noi convertiţi. Este responsabilitatea fiecărui credincios din biserică de a forma ucenici ai lui Cristos, care la rândul lor să facă alţi ucenici.

Secretul stă în grupurile tale mici. Descoperă o nouă viziune a ceea ce ar putea deveni biserica ta acceptând provocarea de a face ucenici.

„Dacă doreşti să ştii ce paşi practici trebuie să întreprinzi pentru a crea o cultură a uceniciei, îţi recomand călduros cartea aceasta.”

Dr. Don Wilson, pastor, Crist’s Church of the Valley, Peoria, Arizona

„Învăţătura lui Jim Putman despre ucenicie prezintă un model testat în timp care este accesibil, măsurabil şi poate fi reprodus. Conceptele lui au revoluţionat slujirea în Biserica The Crossing. Pregăteşte-te, căci ideea aceasta va schimba totul!”

Jerry Harris, pastor, The Crossing, Quincy, Illinois, autor al cărţii Micropolitan Church

„Trebuie să citeşti cartea aceasta. În urmă cu cinci ani mi s-a cerut să introduc în Biserica Real Life metoda spunerii de povestiri ca o componentă a procesului de ucenicie. M-am întrebat dacă metoda aceasta va putea uceniciza o întreagă congregaţie. A reuşit. În această carte uşor de citit care vorbeşte despre oameni reali, Jim Putman îţi povesteşte cum au procedat ei şi îţi arată cum poţi proceda şi tu. Preia modelul şi creşte-ţi biserica transformând-o într-o biserică care face ucenici.”

Avery T. Willis, director executiv, International Orality Network

Back to Top

-------------------

Nu te teme de nimic

- Barry C. Black

271 pagini

„Sunt speriat de starea lumii noastre. Parcă toate lucrurile se năruie.”

„Sunt îngrijorat de viitorul familiei mele.”

„Cum pot rămâne tare în credinţa mea şi cum pot susţine valorile creştine în timp ce trăiesc într-o lume care le respinge?”

Vremurile pe care le trăim sunt tulburi. Iar întrebările şi îngrijorările precum cele de mai sus ne pot urmări şi ne poţi ţine treji noaptea. Lumea pare mai ameninţătoare ca niciodată – atât la nivel global, cât şi în curtea casei noastre.

Însă este posibil să nu ne temem de nimic?

Barry C. Black este „liderul spiritual al liderilor” din senatul Statelor Unite, sfătuindu-i pe cei din primele linii ale deciziilor care ne modelează cultura. Capelanul Black ne arată cum să prosperăm în mijlocul tulburărilor şi confuziei de azi urmând şapte principii pe care Isus le-a oferit ucenicilor Săi înainte de a-i trimite într-o lume periculoasă.

Conţinând sfaturi biblice şi rugăciuni pline de forţă, Nu te teme de nimic ne luminează calea spre o viaţă plină de curaj şi credincioşie în ciuda pericolelor de azi.

„Dumnezeule veşnic, înlocuieşte-ne anxietatea cu linişte, confuzia cu claritate şi deznădejdea cu speranţă. Amin.”


Barry C. Black slujeşte drept capelan al Senatului Statelor Unite din anul 2003. S-a retras din marina Statelor Unite după douăzeci şi şapte de ani, încheindu-şi distinsa carieră ca amiral şi şef al capelanilor din marină. A slujit militarilor şi familiilor lor în Statele Unite ale Americii, Europa şi Asia. Printre decoraţiile sale militare se numără: Navy Distinguished Service Medal, Legion of Merit Medal şi două medalii Defense Meritorious Service Medals. Este autorul cărţilor From the Hood to the Hill şi The Blessing of Adversity. Capelanul Black şi soţia sa au trei fii.

Back to Top

-------------------

Consiliere la masa din bucătărie

- Muriel Cook şi Shelly Cook Volkhardt

248 pagini

Câmpul tău de misiune ar putea să înceapă la masa din bucătărie.

Poate că eşti o femeie care doreşte să ajute alte femei să-şi rezolve problemele, însă nu eşti sigură cum să le abordezi sau ce să le spui.

Consiliere la masa din bucătărie este resursa pe care ai căutat-o. Vei învăţa nu doar ce întrebări să pui şi ce pasaje din Scriptură să foloseşti, dar vei afla şi:

• Cum să te ocupi de propriile tale nevoi, aşa încât să poţi ajuta în mod eficient alte persoane

• Cum să duci oameni la Isus fără să iei asupra ta responsabilitatea poverilor lor

• Cum să discerni dacă alte persoane doresc cu adevărat să se schimbe şi să crească, sau doresc doar să se plângă

• Cum să echilibrezi lucrarea de consiliere cu celelalte priorităţi pe care le ai în viaţă

• Cum să oferi o speranţă biblică autentică altor femei care trec prin suferinţe inexplicabile

Alătură-te autoarelor Muriel Cook şi Shelly Cook Volkhardt în timp ce ne împărtăşesc lecţiile valoroase pe care le-au învăţat de-a lungul vieţii în calitate de consiliere, adresându-se dintr-o perspectivă spirituală nevoilor femeilor care suferă. Consiliere la masa din bucătărie te va pregăti pentru lucrarea împlinitoare şi vitală de încurajare a altor femei să-L cunoască pe Cristos şi să se încreadă în El în experienţele dificile ale vieţii.

Muriel Cook este consilieră biblică de peste 50 de ani şi a predat seminarii de consiliere timp de peste 36 de ani. Muriel şi soţul ei Norman au slujit ca misionari în Taiwan timp de 16 ani înainte de a se muta la Multnomah Bible College. Shelly Cook Volkhardt, fiica mai mare a lui Muriel este misionară, scriitoare, învăţătoare biblică şi vorbitoare la conferinţe internaţionale.

Back to Top

-------------------

Consiliere la masa din bucătărie

- Muriel Cook şi Shelly Cook Volkhardt

269 pagini

Timp de decenii, tratamentul standard pentru depresie nu s-a schimbat. Celor care suferă de depresie li se prescriu medicamente antidepresive şi terapie prin discuţii. Însă o treime dintre aceste persoane nu sunt ajutate de tratamentul standard, ci sunt lăsate să caute în continuare o vindecare reală şi de durată.

În Vindecarea definitivă a depresiei, dr. Gregory L. Jantz ne oferă un drum nou. Folosindu-se de abordarea persoanei în ansamblul ei, care a făcut din Centrul său de tratament un loc important al tratării depresiei în Statele Unite, dr. Jantz dezvăluie tratamentele, practicile şi schimbările în stilul de viaţă ce pot asigura o vindecare de durată a depresiei, ocupându-se de cauzele ei emoţionale, fizice, intelectuale şi relaţionale.

Nu toate formele de depresie sunt la fel şi nu toţi oamenii care suferă de depresie sunt la fel. Vindecarea definitivă a depresiei te va ajuta să găseşti acea piesă de puzzle lipsă care-ţi va da posibilitatea să-ţi învingi sentimentele de neajutorare şi lipsă de speranţă şi să porneşti pe cărarea spre bucurie.

Expertul în sănătate mintală dr. Gregory Jantz a fost un pionier al îngrijirii persoanei în ansamblul ei. Recunoscut în prezent ca unul dintre liderii în tratamentul holistic, dr. Jantz continuă să identifice forme de tratament mai eficiente, de ultimă oră pentru persoanele care se confruntă cu tulburări de alimentaţie, depresie, anxietate şi traume. A fondat The Center: A Place of Hope [Centrul: un loc al speranţei], care a fost considerat unul dintre primele 10 centre din Statele Unite pentru tratamentul depresiei.

Dr. Jantz este un autor apreciat care a scris peste 37 de cărţi. Este un autor de referinţă pentru o serie de tulburări de comportament, inclusiv dependenţa de droguri şi alcool. Dr. Jantz a apărut la CNN, FOX, ABC şi CBS şi a fost intervievat pentru New York Post, Associated Press, Family Circle şi Woman’s Day. De asemenea, contribuie regulat la blogurile Thrive Global şi Psychology Today. Accesează site-urile www.aplaceofhope.com şi www.drgregoryjantz.com.

Back to Top

-------------------

Meşterul ceasornicar

- Ioana Blaga

305 pagini

Bine aţi venit în Valea Vegherii! În locul trecerii dintre lumi, conacul din Valea Vegherii este cel mai în siguranţă dintre toate locurile posibile. În acest loc fraţii Selena, Iulian şi Andrei Sturdescu încep o călătorie fantastică în lumea alchimiştilor din trecut şi a obiectelor vechi şi preţioase. Fiecare dintre fraţi stăpâneşte un talent ce-i va fi de folos de-a lungul poveştii.

„Andrei deschise uşa şi trecu pragul. În faţa lui se aşternea o lume pe care nu a mai văzut-o niciodată: pădurea, padocul în dreapta lui iar, dincolo de pădure, muntele care-l chema pe nume. Grădina de trandafiri era în stânga balconului. De acolo vedea frumuseţea locului şi valoarea moştenirii. Iulian şi Selena stăteau la dreapta şi la stânga lui, uluiţi de frumuseţea care-i înconjura. Respirau aerul de la înălţimea turnului.”

Ioana Blaga a mai publicat la Editura Imago Dei cărţile pentru copii Călătoria Iuliei în Valea Copacilor (2016), Nepotul anticarului (2017) şi Poveşti de lângă Balta Mare (2018). Este iniţiatoarea atelierelor de lectură pentru copii Îmblânzitorii de pagini.

Back to Top

-------------------

Efectul de undă

- Pam Tebow

283 pagini

Tim Tebow, câştigător al premiului Heisman, îi acordă creditul mamei sale pentru succesul său – însă Pam nu s-a aşteptat niciodată ca numele lor de familie să fie cunoscut în întreaga lume. În cea mai mare parte a vieţii ei, ea a slujit cu credincioşie ca soţie şi mamă. Însă, surprinzător, cel puţin pentru Pam, alegerile ei zilnice de a-L urma pe Dumnezeu au creat un efect de undă care a influenţat familia, comunitatea şi lumea ei.

Alătură-te lui Pam în Efectul de undă în timp ce ne împărtăşeşte ce a învăţat de-a lungul călătoriei sale şi

• Ne descoperă cum şi-a învăţat copiii să-şi dezvolte un caracter şi o credinţă puternică aşa încât vieţile lor să-i influenţeze pozitiv pe alţii

• Ne spune cum a supravieţuit celor mai provocatoare perioade din viaţă, unele care, în cele din urmă, i-au crescut influenţa

• Analizează influenţa unică şi plină de putere pe care o poţi avea asupra celor din jurul tău, indiferent de perioada din viaţă în care te afli – folosindu-ţi darurile de care nu erai conştientă

Nu te mulţumi cu mai puţin decât ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru tine! Fii încurajată să-ţi sporeşti oportunităţile divine pentru influenţă – şi priveşte cât de mult se va extinde efectul de undă!

PAM TEBOW călătoreşte şi vorbeşte peste tot în Statele Unite, încurajându-şi ascultătorii să-şi folosească incredibila influenţă pe care au primit-o de la Dumnezeu pentru a avea un impact veşnic asupra lumii. Pam a apărut la emisiunea Good Morning America şi a câştigat mai multe premii naţionale pentru slujirea sa, printre care Eagle Forum’s Woman of the Year and Witness in the Public Square în 2012, Commission for Women’s Inspiring Woman of the Year în 2013, Extraordinary Woman of the Year în 2014 şi National Pro-Life Recognition Award în 2017. Pam a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Florida. Ea şi soţul ei, Bob, locuiesc în Florida şi au cinci copii şi opt nepoţi.

Back to Top

-------------------

Fă-ţi glasul auzit în cer

- Barry C. Black

155 pagini

Într-o vreme când tot mai mulţi oameni sunt chemaţi de cei aflaţi la putere să asculte şi să acţioneze, Barry Black, capelan al Senatului Statelor Unite, ne provoacă – individual şi colectiv – să apelăm la Cel care are puterea supremă, Stăpânul întregii creaţii.

În Fă-ţi glasul auzit în cer, capelanul Black îţi arată – prin Scriptură, povestiri personale şi sfaturi practice – cum rugăciunile tale

• pot elibera puterea lui Dumnezeu

• îţi pot creşte parteneriatul cu voia lui Dumnezeu

• îţi pot adânci intimitatea cu Dumnezeu

• îţi pot creşte dorinţa de a trăi o viaţă plăcută lui Dumnezeu

• te pot ajuta să beneficiezi de binecuvântările lui Dumnezeu.

Barry C. Black este singurul amiral afro-american din istoria capelanilor Marinei Statelor Unite. De asemenea, este singurul afro-american care a fost numit capelan al Senatului Statelor Unite. Născut într-o familie cu un singur părinte în oraşul Baltimore, având şapte fraţi şi surori, el a obţinut un doctorat în teologie şi unul în psihologie. A predicat pe fiecare continent, inclusiv în Antarctica şi este foarte solicitat ca vorbitor. A mai scris From the Hood to the Hill, The Blessing of Adversity şi Nothing to Fear [publicată de Editura Imago Dei sub titlul Nu te teme de nimic]. În prezent, se îngrijeşte de nevoile spirituale ale Senatului Statelor Unite, slujind drept capelan din anul 2003. Barry şi soţia sa, Brenda, sunt părinţii a trei fii şi locuiesc în Woodbridge, Virginia.

Back to Top

-------------------

Credinţă sigură

- Mark Mittelberg

254 pagini

Mark Mittelberg, autor al unor cărţi devenite bestsellere, îţi va arăta cum te poţi bucura de o credinţă solidă pe care o poţi împărtăşi prietenilor tăi sceptici sau membrilor îndoielnici din familia ta. Există o temelie puternică a convingerilor tale. Analizează această temelie împreună cu:

• UN CHESTIONAR AMUZANT REFERITOR LA CĂILE CREDINŢEI, care te va ajuta să înţelegi modul în care ai ajuns la convingerile tale şi în ce fel îţi afectează el încrederea în ele

• CELE DOUĂZECI DE SĂGEŢI ALE ADEVĂRULUI – care îţi oferă dovezi din ştiinţă, logică, istorie, arheologie şi experienţă, cât şi informaţii legate de Biblie – îţi vor spori încrederea în afirmaţiile creştinismului

• CELE ZECE OBSTACOLE ÎN CALEA CREDINŢEI, care te vor ajuta – atât pe tine, cât şi pe cei cu care vei discuta despre ele – să învingi impedimentele dezvoltării unei siguranţe spirituale

Poţi avea o credinţă sigură. Descoperă în ce fel – azi!

„S-ar putea ca aceasta să fie cea mai importantă carte pe care o vei citi în anul acesta.”

LEE STROBELL, autorul cărţilor Pledoarie pentru Cristos şi Pledoarie pentru credinţă

Mark Mittelberg este autorul cărţilor Întrebări de care se tem creştinii (însoţite de răspunsuri) şi De ce este logic să crezi. De asemenea, este principalul autor al cursului Cum să devii un creştin contagios, care este folosit în întreaga lume. Împreună cu Lee Strobel, conduce The Institute at Cherry Hills, în Denver, Colorado, unde locuieşte împreună cu familia sa.

.

Back to Top

-------------------

Falsa intimitate

- Harry W. Schaumburg

267 pagini

„Cea mai bună lucrare existentă pentru cei care se luptă cu sexualitatea lor sau doresc să îi înţeleagă şi să-i ajute pe cei care se luptă.”

—Dr. Dan B. Allender, autor al cărţii O inimă rănită

De ce este atât de greu să te împotriveşti ispitelor sexuale când preţul este atât de mare?

Cu toţii tânjim după adevărata intimitate. Mulţi oameni caută să-şi împlinească acest vid căutând relaţii sexuale – fie reale, fie imaginare – care promit să le aducă alinarea, acceptarea şi împlinirea după care tânjesc. Însă aceasta este o falsă intimitate. Şi, după cum arată dr. Schaumburg: „Intimitatea sexuală nu le poate alina dorinţele adânci neîmplinite.”

Falsa intimitate merge dincolo de simptome şi soluţii bazate pe puterea voinţei şi ne oferă un model biblic de restaurare. Ea discută chestiuni precum: • Cum să recunoşti comportamentele sexuale dependente

• Cauzele dependenţei sexuale • Cum să te ocupi de partenerul de viaţă al dependentului sexual • Cum să previi dependenţa sexuală la copiii tăi • Dependenţa sexuală în biserică • Procesul de vindecare şi restaurare

• Cum să restaurezi o căsnicie care a fost distrusă de comportamentul sexual greşit • Femeile şi falsa intimitate.

Cu multă onestitate, Falsa intimitate analizează rădăcinile acestor tipuri de comportamente şi oferă soluţii realiste pentru persoanele sau organizaţiile care au fost afectate de dependenţa sexuală.

„Mult mai mulţi oameni decât credem se luptă cu dorinţe sexuale irezistibile.

Dr. Schaumburg analizează realităţile acestei lupte şi, cu înţelepciune, claritate şi compasiune, oferă o perspectivă biblică.”

—Dr. Larry Crabb, învăţător, consilier şi autor al cărţii Schimbare lăuntrică


Dr. Harry W. Schaumburg a tratat dependenţa sexuală în ultimii 30 de ani. Şi-a primit doctoratul de la New York Theological Seminary şi a finalizat un program de studii postuniversitare la Northwestern University. În prezent îi învaţă pe liderii creştini despre problemele dependenţei sexuale şi ale comportamentului sexual greşit.

Back to Top

-------------------

Măreţia lui Dumnezeu

- Dinesh D’Souza

260 pagini

Lui Dumnezeu chiar Îi pasă de noi?

Destul de surprinzător, cea mai importantă întrebare despre Dumnezeu nu este dacă El există, ci dacă este într-adevăr atât de măreţ şi de bun după cum se presupune că este. În cartea aceasta, Dinesh D’Souza aplică descoperirile ştiinţifice recente din fizică, astrofizică şi biologie la întrebările stăruitoare despre rău. Rezultatul este o analiză nouă şi bine formulată a motivului pentru care un Dumnezeu măreţ şi bun poate îngădui atât de multă suferinţă în lume.

Da, lui Dumnezeu Îi pasă. Analizează tu însuţi datele.

Apreciezi pentru Măreţia lui Dumnezeu

Ateilor, fiţi atenţi: cartea aceasta conţine dovada incontestabilă a unui Creator bun şi atotştiutor.

Eric Metaxas, autorul cărţii Bonhoeffer, Pastor, Martyr, Prophet, Spy

Dinesh D'Souza examinează punctele forte şi slăbiciunile abordărilor istorice ale problemei suferinţei şi oferă câteva sugestii provocatoare bazate pe ideile mai recente ale acordajului fin şi ale principiul antropic. Rezultatul este o carte plăcută şi uşor de lecturat.

Ian Hutchinson, fizician şi profesor de ştiinţe nucleare şi inginerie la MIT


Pe lângă faptul că trece în revistă explicaţiile clasice aduse acestei probleme foarte deranjante, Dinesh D’Souza aduce două contribuţii provocatoare: prima, perspectiva unui om născut în India, o ţară care vede suferinţa într-un mod foarte diferit faţă de Occident; a doua, o implicare activă cu noii atei, pe care îi consideră prieteni.

Philip Yancey, autorul cărţii Tulburătoarele descoperiri ale harului

Dinesh D’Souza este rector la The King’s College din New York City. Fost analist politic la Casa Albă în timpul preşedintelui Reagan, D’Souza a fost membru în Consiliul organizaţiei guvernamentale American Enterprise Institute şi al Hoover Institution de la Universitatea Stanford. Este autorul câtorva cărţi devenite bestsellere New York Times, printre care Illiberal Education, What’s So Great about America, Maretia creştinismului şi Life after Death: The Evidence. Articolele lui au apărut în reviste şi ziare importante, printre care New York Times, Wall Street Journal, Atlantic Monthly, Vanity Fair, New Republic, National Review şi Forbes. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi dineshdsouza.com.

Back to Top

-------------------

El mă ţine de mână

- Carol Kent

379 pagini

Sufletul meu este lipit de Tine; dreapta Ta mă sprijineşte.

Psalmul 63:8

CAROL KENT a scris această carte devoţională într-o perioadă din viaţa ei când era disperată să audă vocea lui Dumnezeu şi să-I simtă mângâierea. Acum ea le oferă şi altora încurajarea pe care a primit-o de la Dumnezeu.

Ascultă glasul lui Dumnezeu în Scriptură.

Nu uita, El te ţine de mână şi nu îţi va da drumul.

Back to Top

-------------------

Nu te mulţumi niciodată cu mai puţin

- Greg Holder

237 pagini

Nimeni nu alege o viaţă care este „mai puţin” decât ceea ce are Dumnezeu mai bun pentru noi.

Însă unii trăiesc o astfel de viaţă. Puţin câte puţin, începem să prindem rădăcini într-un pământ care este mai puţin decât împlinitor, mai puţin decât interesant, mai puţin decât util şi cu siguranţă, mai puţin decât plin de speranţă. Înainte să ne dăm seama, credinţa noastră a ajuns apatică, anostă, călduţă.

Există o cale mai bună!

Greg Holder ne schiţează un drum spre un alt mod de a gândi, de a vedea lucrurile şi de a trăi în lumea noastră călduţă. Încântătoare, provocatoare, încurajatoare, uneori şocantă şi extrem de practică, Nu te mulţumi niciodată cu mai puţin oferă o viziune proaspătă a unei credinţe care este atât fierbinte, relaxantă, cât şi rece, capabilă să ne potolească setea.

Aceasta e clipa ta!

Trăieşte cu curaj, făcând câte un pas, un act plin de credinţă!

Greg Holder este autorul cărţii The Genius of One şi unul dintre iniţiatorii mişcării Advent Conspiracy. De asemenea, a contribuit cu articole la versiunea The Voice a Bibliei. Slujeşte ca pastor al Bisericii The Crossing, influenţând aproape 10 000 de oameni, atât în mod personal, cât şi online, chemând oamenii din tot felul de contexte spirituale să ia în considerare ce înseamnă să-L urmezi pe Isus în lumea de azi.

Back to Top

-------------------

O altă Evanghelie

-Alisa Childers

269 pagini

Alisa Childers nu s-a gândit niciodată că va pune sub semnul întrebării credinţa ei creştină. A crescut într-o familie creştină şi i-a văzut-o pe părinţii ei cum îi hrăneau pe cei flămânzi, îi îmbrăcau pe cei fără locuinţă şi îi iubeau pe proscrişi. Alisa şi-a dedicat întreaga viaţă slujirii prin închinare ca parte a grupului de muzică creştină ZOEgirl. Toate acestea au fost puternic provocate atunci când a întâlnit un pastor progresist care se considera un agnostic plin de speranţă. O altă Evanghelie? descrie călătoria făcută de Alisa de-a lungul mai multor ani în care s-a luptat cu unele întrebări ce au lovit în esenţa credinţei creştine şi a găsit adevărul. Experienţa Alisei s-ar putea să fie şi experienţa ta – sau a unei persoane pe care o iubeşti. Sau poate că ai întâlnit în viaţa de zi cu zi idei ale creştinismului progresist şi nu eşti sigur cum să le răspunzi.

Într-o cultură cu întrebări nesfârşite, ai nevoie de răspunsuri argumentate.

„O carte necesară şi binevenită care ne arată modul în care creştinismul istoric poate rezista îndoielilor noastre.”

MELISSA KRUGER

directoare a lucrării cu femeile din cadrul organizaţiei The Gospel Coalition şi autoare a cărţii Growing Together

Back to Top

-------------------

Despre noi | Catalog | Evenimente |Descriere magazin | Contact |Home |